Haber

Engelli Maaşları

Engelli maaşı Torba Kanunla değişmiştir.  18 yaş üstünde olan, başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde engelli olduklarını sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, herhangi bir geliri bulunmayan kişilerden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca muhtaç olduklarına karar verilenlere, muhtaçlık hali devam ettiği sürece, 4860 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanacak. 18… Devamını Oku »

Çapkın Aygır Yarış Atıyla Çiftleşti Ortalık Karıştı

İzmir’in Balçova İlçesi’nde ipini koparan bir aygır, İnciraltı Atlı Spor Tesisleri’nin çitlerini yıkıp, aralarında yarışlarda koşan şampiyon İngiliz atı Dinyeper’in yavrusu Happy Girl’ün de bulunduğu 5 dişi atla çiftleşti… Sahipsiz azgın AYGIR 5 AT İLE İLİŞKİYE GİRDİ İlginç olay, İnciraltı semtinde, İnciraltı Atlı Spor Tesisleri’nde meydana geldi. Çiftçilik yapanların da bulunduğu bölgede, bağlı olduğu yerden… Devamını Oku »

Nil Erkoçlar (Rüzgar Erkoçlar)

26 yaşındaki ünlü oyuncu Nil ERKOÇLAR (yeni adıyla Rüzgar ERKOÇLAR) cinsiyet değiştirme ameliyat ile erkek oldu. Meslektaşları Rüzgar ‘a destek verdi. – Berna Laçin: Kızımı oynamıştı Nil, artık adı Rüzgar. – Ahu Sungur: Hiçbir ruhun esaret altına alınamayacağının, bedende hapsedilemeyeceğinin kanıtıdır. – Şahin Irmak: Güzelliğine yazık etmişsin 🙁 – Fulya Zenginer: İnşallah 26 yıllık yalnızlığı… Devamını Oku »

Ücretsiz İzin Desteği

Önce ücretsiz izinle ilgili 4857 sayılı İş Kanunun ilgili maddelerine bakalım .Söz konusu kanunda ücretsiz izinle ilgili genel bir düzenleme yapılmamış sadece madde 74 de  hamile bayanlarla ilgili ücretsiz izin anlatılmış  ayrıca madde 56 da işveren tarafından verilen ücretsiz izin lafzedilmiştir.22.madde ile de ücretsiz  izni kapsayacak çalışma koşullarında meydana gelen değişikliklerle ilgili bildirim ve kabul… Devamını Oku »

Sınavsız Geçiş

Mesleki ve teknik orta öğretim liselerinden mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde, bitirdiği programın devamı niteliğinde ya da bitirdiği programın benzeri olan iki yıllık meslek yükse kokulu ve açık öğretim bölümlerine her hangi bir sınava girmeden yerleştirilmesidir.Örnek Bilgisayar Programcılığı (3853) bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: Basın ve Yayın Teknolojileri Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Yönetimi… Devamını Oku »

Borç Yapılandırma

Başvuru ve ödeme süreleri Vergi, Sgk vb. borçların yeniden yapılandırılma işlemi için başvurular 28.09.2014 tarihinde başlıyor. Vergi borçları 36 ayiçinde 18 taksitle ödenebilecek. Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenler, 1 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idareye (vergi dairesi-belediye) başvuruda bulunmaları gerekiyor. Vatandaşlar, 31 Aralık 2014′e kadar peşin ödeme yapılabilecek, taksitle ödeme seçeneğini tercih eden… Devamını Oku »

Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru

Pandemi Sosyal Destek Programı Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyol-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır. 3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım… Devamını Oku »