Korktuğumuzda yada heyecanlandığımızda vücudumuzda ne gibi değişimler olur? sorusuna yanıt olarak verilecek cevap aslında oldukça basittir. Korktuğumuzda ya da heyecanlandığımızda kalp atım hızımız ve solunumumuz hızlanır ve yüzeyselleşir, ağzımız kurur, kaslarımız gerginleşir ve avuç içlerimiz terler.
Beynimizin stres ve rahatlamayla ilgili olan bölümü adrenalin bezlerine kimyasal bir sinyal gönderiyor ve adrenalin hormonlarını harekete geçirerek tehlikeyi daha rahat göğüsleyebilmemiz için vücudumuzu hazır hale getiriyor. Bu hormonlar aynı zamanda gözbebeklerini büyültüyor, terlemeyi artırıyor, kalp hızını yükseltiyor ve her şeyden önemlisi kasların kasılmasına neden oluyor.
Tehlike durumlarında adrenalinin en önemli etkisi de kaslar üzerinde oluyor. Normal zamanlardan çok daha fazla kasılan kaslar aşırı birr kuvvet kazanıyor. Uzmanların araştırmalarına göre bir örnek verecek olursak: Çocuğunun bir arabanın altında gören bir ebeveyn 1.5 tonluk bir arabayı bile kaldırabileceği açıklanmıştır.
BÖBREK ÜSTÜ BEZİ (ADRENAL BEZ)
– Adrenalin salgısı;
– Göz bebeğinin büyütüp küçülmesini sağlar
– Kalp atışlarını hızlandırır,kan basıncını artırır.
– Diğer salgılarıyla vücut sıvısında mineral dengesini düzenler.
– Korktuğumuzda ve heyecanlandığımızda çok salgılanır.
Ben rakibimden nasıl korkmaya bilirim
Biz bu konuyu bugün işledik.ama olsun ben yinede soracağım.her ihtimale karşı.